Перегляд теми
Львівська обласна ліга інтелектуальної творчості :: Клуб Інтелектуальних Ігор :: Шкільна ліга
Чемпіонат України
|
|
Infinite Tale |
Опубліковано 31-03-2009 22:27
|
Флудить Повідомлень: 699 Зареєстровано: 05.01.09 |
Якшо вони читають Хемінгуея і Гете в оригіналі то мали би знати мабуть що таке наун, пронаун, кейси всякі і тому подібне. То чому не можна заради чемпіонату України вивчити шо таке падежи і імєна сущєствітєльниє?
In Iokus veritas... |
|
|
Ня Смерть |
Опубліковано 31-03-2009 22:45
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 2026 Зареєстровано: 04.01.09 |
+600
|
|
|
Мастер Бо |
Опубліковано 01-04-2009 08:32
|
Модератор Повідомлень: 405 Зареєстровано: 01.02.09 |
Та не вивчайте.... Якщо ви це робите задля ЧУ, то не вивчайте... Вивчіть краще для себе )) Питання потрібно викладати (с) Карплюк www.krotus.org |
|
|
Comediant |
Опубліковано 01-04-2009 10:32
|
Адміністратор Повідомлень: 350 Зареєстровано: 03.01.09 |
думаю, що з розмовною російською у галичан проблем нема, але із написанням слів і різними філологічними штуками... я наприклад теж не знаю як прикметник чи прислівник називаються на російській мові і не бачу необхідності вчити це. і такі речі не мають траплятися у запитаннях.
ха-ха |
|
|
Bizba |
Опубліковано 01-04-2009 10:46
|
Флудить Повідомлень: 847 Зареєстровано: 03.01.09 |
Дмитро Поліщук надіслано: я наприклад теж не знаю як прикметник чи прислівник називаються на російській мові і не бачу необхідності вчити це. і такі речі не мають траплятися у запитаннях. Діма, ну не кажи дурниць! Ситуація добре відома, і до неї можна було підготуватись (якщо вже команда їде на Чемпіонат України та хоче показати пристойний результат). А загалом, твоя фраза схожа на "Я не читав Ільфа і Петрова, тому питання по їхніх творах не мають траплятись", "Я не володію образним мисленням, тому такі речі не мають траплятись у запитаннях". Смішно ) Давааджаргал Мунхбат! |
|
|
Ня Смерть |
Опубліковано 01-04-2009 11:17
|
Діма, ну щодо речей, котрі не мають траплятись, то ти вже трохи загнув. Думаю кожен з нас може назвати купу всього, чого він не знає і не бачить необхідності знати, але якщо то все викинути з питань, то що залишиться?
|
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 01-04-2009 11:33
|
Флудить Повідомлень: 1062 Зареєстровано: 05.01.09 |
ага, а то клятий масонський заговор. Понапихали в питання матюкыв типу "ссуществительные" и "деепричастия" і найсильніші українські команди зайняли останні місця. ото все Русский блок і свабодній Крим... З.Ы. ставлю смайла: див нік. |
|
|
Мирослав Брегман |
Опубліковано 01-04-2009 11:51
|
Трохи пише Повідомлень: 126 Зареєстровано: 07.01.09 |
В дійсності якщо подивитись на рівень підготовки і систему підготовки команд в Києві, Одесі, Харкові в порівняти з підготовкою наших команд - стане зрозумілим чому такі результати Я за те щоб грати українською, але відмазки що питання російською вже трохи дістали, зіграйте, виграйте на російській, проведіть турнір на українській і тоді будете знати. Як приклад:якщо хто памятає телевізійний шкільний Брейн на Інтері. Запитання читались українською. Було достатньо україністики і мало на російську тематику і всерівно в лідерах завжди були Одеса і Київ |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 01-04-2009 12:09
|
а яка системі підготовки в Києві .Харкові, Одесі?
див нік. |
|
|
Comediant |
Опубліковано 01-04-2009 12:16
|
Адміністратор Повідомлень: 350 Зареєстровано: 03.01.09 |
Бізба, ну от шо я кажу не читайте російської літератури, не дивіться російських кін, не вчіть історії яка повязана з росією??? НІ, я наприклад звик читати російською, мені видається шо там переклади файніші... але блін, якшо мене спитають як множення на російській, я втуплю секунд на 30 поки боязко не скажу "сочитание?.." якого ф..са я маю знати шо коридор на російській пишеться як "корридор"??? я розумію російську, можу на ній спілкуватись але вчити російський правопис заради ЩДК?це помойму брєд... Те шо на Західній Україні команди слабші в ЩДК загалом - це відомий факт, але в школярів оці мовні негаразди можуть просто спортити враження від гри
ха-ха |
|
|
Ня Смерть |
Опубліковано 01-04-2009 13:20
|
Ваще-то множення - умножение)))
|
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 01-04-2009 13:21
|
А якшо тебе спитають як буде соловїною "умножение") то не так багато слів тра вивчити - 12 місяців, 7 падєжів і з десяток частин мови, а в усьому іншому - проблем не викикне.. це тре просто вивчити і знати без памяті. так само тре знати чемпіонів світу з шахів. футболу... російських монархів, гамериканських президентів, єгипетські династії))) володарів і номінантів Оскара...нобелівських лауреатів.... і тут остапа понеслО... просто, чим більше знаєш - тим більший шанс взяти якесь складне питання на палець.. Про тонкощі правопису - згоден з тобою - вимагати цього не варто... див нік. |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 01-04-2009 13:23
|
)) в школі класний керівник розказував, шо поступив у Львів, а в Дубні вчився в російській школі... І в інституті довго ржав, коли почув слово "похідна"..
див нік. |
|
|
vumnik |
Опубліковано 01-04-2009 13:49
|
Пише багато Повідомлень: 289 Зареєстровано: 04.01.09 |
Клім Чугункін надіслано: а яка системі підготовки в Києві .Харкові, Одесі? У Києві школярі тренуються у шкільних клубах або у дитячих тренерів (знаю 5-6), грають офіційні чемпи міста з ЩДК (на 7 пакетів МКМу по 24 запитання кожний), БР, СГ та ЕК + найбільш "просунуті" грають ще й усю міську та (якщо поталанить) - українську молодіжку. Скажімо, ".com" пройшли кваліфікацію і грали в основній сітці МолЧУБРу у Житомирі. Хто хоче - може грати і дорослі турніри. Скажімо, КДБ (ті самі кияни з телевізора від Бузини) того року вибороли 3-тє місце на міському чемпі з БР серед дорослих, цього року - 6-те. Отже, кожен може грати досхочу, і на якісних пакетах. І, звичайно, дуже багато залежить від тренерів. |
|
|
Lisa |
Опубліковано 01-04-2009 15:22
|
Вміє писати Повідомлень: 12 Зареєстровано: 30.01.09 |
Scessia надіслано: Хемінгвея і Гете читають в оригіналі... боюся'м з такими школярами грати... Хемінгуея читати в оригіналі зовсім не важко Гьоте можу тільки прочитати німецькою... про зміст преважно дізнаюсь із прекладів На жаль, рівень знання німецької ще дуже-дуже низький =( |
|
|
Мастер Бо |
Опубліковано 01-04-2009 17:00
|
Ліза, та ми вже пойняли, шо ти +- знаєшся на німецьькій )))
Питання потрібно викладати (с) Карплюк www.krotus.org |
|
|
Мастер Бо |
Опубліковано 01-04-2009 17:01
|
Ліза, та ми вже пойняли, шо ти +- знаєшся на німецьькій )))
|
|
Lisa |
Опубліковано 01-04-2009 18:02
|
Вміє писати Повідомлень: 12 Зареєстровано: 30.01.09 |
=) |
|
|
Карплюк |
Опубліковано 04-04-2009 14:54
|
Модератор Повідомлень: 359 Зареєстровано: 08.01.09 |
Поготьтеся, що команда, яка жодного слова не написала російською, близько до правди, має менше шансів ніж команда з російськомовного середовища, так? Тре шукати компроміс |
|
|
Мастер Бо |
Опубліковано 08-04-2009 11:41
|
Тре вимагати проведення ШЧУ на Зах.Україні хоча б одного разу на укр. пакеті!!! Ось шо тре!
|
Перейти на Форум: |