Перегляд теми
Головоломка
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 30-07-2009 10:11
|
Вміє писати Повідомлень: 22 Зареєстровано: 07.03.09 |
> варіант з Гаррі Поттером Невелике уточнення алгоритму. 1. Вибирають з-поміж себе когось одного, хто вміє рахувати до 99. Назвемо його Гаррі Поттер. 2. Домовляються, шо Гаррі Поттер лампочку вимикає, а всі інші вмикають. Інші в'язні можуть вмикати світло лише 1 раз. На другий раз (і наступні рази відвідування камери) - якщо світло вимкнене - в'язень його не вмикає 3. Коли той Гаррі Поттер в 99 раз вимкне лампочку, то може сказати, шо всі побувати в тій таємній кімнаті. |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 30-07-2009 10:17
|
Флудить Повідомлень: 1062 Зареєстровано: 05.01.09 |
ооооо, це те що треба. абосютно вірно, я шось прогавив той варыант.. див нік. |
|
|
Wintermute |
Опубліковано 31-07-2009 21:34
|
Пише багато Повідомлень: 434 Зареєстровано: 04.01.09 |
2 Vitaliy: Угу, правильний розвязок. Загадуй якусь головоломку (c). Цахіагійн Елбегдорж |
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 03-08-2009 10:20
|
Одного разу Іван-царевич йшов по чарівному лісі. Він хотів потрапити до будинку сплячої царівни і не потрапити до логова Змія-Горинича. По дорозі біля розвилки він зустрів 2 братів - Труляля і Траляля. Коник-Горбоконик його попередив, що від розвилки одна дорга йде до будинку сплячої царівни, а інша - до логова Змія-Горинича. Також він сказав, що обидва брати знають правильну дорогу, проте один з братів завжди каже правду, а інший - завжди бреше. Крім того братам можна задати лише 1 запитання. Іван-царевич сформлював питання так, щоб в будь-якому разі взнати, як потрапити до будинку сплячої царівни. Відгадайте, яке питання задав Іван-царевич. |
|
|
ishmail |
Опубліковано 03-08-2009 11:05
|
Вміє писати Повідомлень: 43 Зареєстровано: 04.01.09 |
Куди мені скаже іти твій брат? І піти по іншій дорозі...
Я понял в чем ваша беда. Вы слишком серьёзны. Умное лицо еще не признак ума, господа. Все глупости на земле совершаются именно с этим выражением лица. Улыбайтесь, господа. Улыбайтесь! |
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 03-08-2009 11:26
|
>Куди мені скаже іти твій брат? І піти по іншій дорозі... Уточнення умови задачі (відповідає початковій умові). Брати Труляля і Траляля - просто говорять правдиву або неправдиву відповідь на запитання - не мають на меті допомогти або не допомогти Івану-царевичу - не знають один про одного нічого (ні хто завжди брехун, ні хто завжди каже правду) |
|
|
ishmail |
Опубліковано 03-08-2009 12:02
|
Vitaliy - нафіга? Ви мені зараз нагадуєте Шуфрича, - на конкретне пряме питання Ви придумуєте непотрібні уточнення... відповідь на перше ваше запитання є в умові загадки. відповідь на друге вам нафіг не потрібна, бо нічого не міняє відповідь на трете питання: конкретно не вказано в умові, для простоти я вам скажу, що ці два урода - сіамські близнюки (завжди ходять разом), або замінимо їх двоголовим птицом одна голова якого говорить правду, а друга бреше Змінено: ishmail, 03-08-2009 12:40 Я понял в чем ваша беда. Вы слишком серьёзны. Умное лицо еще не признак ума, господа. Все глупости на земле совершаются именно с этим выражением лица. Улыбайтесь, господа. Улыбайтесь! |
|
|
ishmail |
Опубліковано 03-08-2009 12:41
|
Доречі на запитання "куди мені скаже іти твій брат" Івану-царевичу слід розглядати лише цензурні відповіді з буквальним вказанням якою з двох доріг скористатись
Змінено: ishmail, 03-08-2009 12:45 Я понял в чем ваша беда. Вы слишком серьёзны. Умное лицо еще не признак ума, господа. Все глупости на земле совершаются именно с этим выражением лица. Улыбайтесь, господа. Улыбайтесь! |
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 03-08-2009 12:53
|
>>відповідь на трете питання: конкретно не вказано в умові, для простоти я вам скажу, що ці два урода - сіамські близнюки (завжди ходять разом) Те що брати знають все один про одного - це Ваша особиста здогадка. В умові про це не говориться. Я уточнив, що Ваша здогадка невірна. Так само як були невірні здогадки на попередні головоломки - про розпилювання фішок, купки ... в камері. |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 03-08-2009 13:09
|
карочє, то має бути питання з вкладеною умовою. шось таке: "якби я спитав тебе яка дорога до царівни і ти вказав на ту, шо ліворуч, то ти б мені збрехав"? тепер розглядаєм варіанти. якшо відповідь "так" - йти ліворуч. якшо відповідь "ні" - йти праворуч. див нік. |
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 03-08-2009 13:32
|
карочє, то має бути питання з вкладеною умовою. шось таке: "якби я спитав тебе яка дорога до царівни і ти вказав на ту, шо ліворуч, то ти б мені збрехав"? тепер розглядаєм варіанти. якшо відповідь "так" - йти ліворуч. якшо відповідь "ні" - йти праворуч. Відповідь вірна. В оригіналі запитання звучить так: "Якби я вчора спитав Вас, яка дорога йде до дому царівни, то що би Ви мені відповіли". Той хто завжди каже правду - вкаже правильну дорогу. А той, хто завжди бреше - збрехав би про свою брехливу вчорашню відповідь і також вкаже на правильну дорогу. кіт Бегеміт, чекаємо на головоломку. |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 03-08-2009 14:07
|
гаразд. ше зі шкільних літ це питання мене гризе і не дає спати. чого 2+2=4 і 2*2=4, а 3+3=6, а 3*3 = 9, а не 6. отаке. див нік. |
|
|
Vitaliy |
Опубліковано 04-08-2009 09:22
|
При спробі набрати степінь 3 - не знайшли символа верхнього індекса і набрали просто 3. |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 05-08-2009 00:58
|
Гаразд. Попереднє - то роздуми на тему "де я був, коли всі стояли до Бозі за мозгами". Ви стали учасником гри, в якій тре вибрати одні двері з трьох. За одними дверима знаходиться машина, а з двома іншими - кози Ви вибираєте якісь одні двері. Після цього ведучий (а він знає де кози, а де машина) відкриває з тих двох дверей, що лишилися двері, де коза і пропонує вам змінити свій вибір. Чи зростуть ваші шанси на те, шоб виграти машину, якшо ви змінити вибір? див нік. |
|
|
Moonlight |
Опубліковано 05-08-2009 12:39
|
Супер Адміністратор Повідомлень: 676 Зареєстровано: 27.10.08 |
Не зростуть. Не залежно від того, що ми вибрали на першому кроці, після відкривання дверей з козами ймовірність виграшу автомобіля 50\50 в обох дверях, що залишились. Тобто шанси однакові, чи ми залишимо вибрані двері, чи вибремо нові. |
McGregory |
Опубліковано 05-08-2009 13:13
|
Вміє писати Повідомлень: 31 Зареєстровано: 05.01.09 |
Шанси точно зростуть. А чому - не пам'ятаю.. |
|
|
Ня Смерть |
Опубліковано 05-08-2009 15:21
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 2026 Зареєстровано: 04.01.09 |
А воть і ніфіга, Іване. Шанси зростуть. Пояснюю чому: на початку при трьох дверях ймовірність вибрати двері з машиною 1/3, з козою - 2/3. Після того, як ведучий відкриває одні двері з козою ймовірність того, що за вибраними дверима коза аніскіки не міняється, порівняно зі стартовою. |
|
|
gargamel |
Опубліковано 06-08-2009 08:55
|
Вміє писати Повідомлень: 21 Зареєстровано: 10.01.09 |
Подібна ситуація змодельована в фільмі "Розумник Уілл Хантінг". Правда, Дмитрику? |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 06-08-2009 09:02
|
от про шо не знаю, то не скажу, ібо взор мій в екран під час показу цього фільму направлений не був. Зато це колись було в регулярно в одній телепередачі. див нік. |
|
|
Sam |
Опубліковано 06-08-2009 11:31
|
Трохи пише Повідомлень: 195 Зареєстровано: 05.01.09 |
Шанси зростуть. Якраз недавно прочитав про цей парадокс http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D...0%BB%D0%B0 Довго мізгував чого так, потім допер, а тепер знов забув як допер |
|
Перейти на Форум: |