Перегляд теми
Львівська обласна ліга інтелектуальної творчості :: Клуб Інтелектуальних Ігор :: Відкрита Ліга
Система визначення першого місця.
|
|
ASSA |
Опубліковано 11-02-2010 01:22
|
Пише багато Повідомлень: 260 Зареєстровано: 04.01.09 |
я так зрозумів перше місце буде визначатися за сумою місць. Але ця схема підрахунку, на моб думку, не підходить для турнірів з кількістю команд більше 30. Може бути і так що команда займає 4 раза перше місце і одне зайняте 40 місце серед 70 команд - опускає команду нижче 5 місця?? Як на мене це черговий ляп суддівської колегії. Може для Інтелект-ліги це і підходить, але тільки не для відкритки. |
|
|
RIOTER |
Опубліковано 11-02-2010 01:40
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 1867 Зареєстровано: 25.02.09 |
ммм... я можу помилятися, але хіба суддівська колегія "розробляє" і ухвалює регламент, згідно якого, точніше, в якому і прописана схема підрахунку?! |
|
|
Брудна волохата дупа |
Опубліковано 11-02-2010 08:58
|
Флудить Повідомлень: 1062 Зареєстровано: 05.01.09 |
Да, Саша, я недавно сам про це говорив, шо в турнірі, де грає більше 20 команд сума місць не рулить - тре рахувати взяті питання. Але річ навіть не в торму, шо може команда раз зайняти 40 місце і посипатися, а в тому, шо дуже багато команд розводить лише рейтинг і за один і той же результат один получає пряник, а інший ОДгрібає кнутом (не тим, шо написав "Пан", "Голод"..) :-)
див нік. |
|
|
Клічук |
Опубліковано 11-02-2010 10:26
|
Трохи пише Повідомлень: 148 Зареєстровано: 09.01.09 |
Як кажуть, після бою кулаками не махають... |
|
|
ASSA |
Опубліковано 11-02-2010 15:59
|
Пише багато Повідомлень: 260 Зареєстровано: 04.01.09 |
RIOTER надіслано: ммм... я можу помилятися, але хіба суддівська колегія "розробляє" і ухвалює регламент, згідно якого, точніше, в якому і прописана схема підрахунку?! Якщо чесно я не знаю точно, тоді кто? Але ця система явно не катить. Плюс і ще той фактор , о наприклад за тіж самі 20 запитань одна команда може отримати 5 очок а друга 25 . |
|
|
Микола Гнідь |
Опубліковано 11-02-2010 18:42
|
Трохи пише Повідомлень: 114 Зареєстровано: 07.01.09 |
ASSA надіслано: за тіж самі 20 запитань одна команда може отримати 5 очок а друга 25 . це як? |
|
|
САШО |
Опубліковано 11-02-2010 18:55
|
Вміє писати Повідомлень: 39 Зареєстровано: 23.01.10 |
В залежносты выд рейтингу питання я так розумыю, чи выд кылькосты взявших)
САШО - це МОРЕ флуду))) |
|
|
yurk@ |
Опубліковано 11-02-2010 18:57
|
Флудить Повідомлень: 1455 Зареєстровано: 24.02.09 |
Genrih надіслано: ASSA надіслано: за тіж самі 20 запитань одна команда може отримати 5 очок а друга 25 . це як? Цифри, напевне умовні. А малось на увазі, що за однакову кількість питання можна отримати різний рейтинг. Дійсно - при великій кількості команд однакову кількість питань може взяти, наприклад, 10 команд (нехай вони поділять 11-20 місце), але одна (з найвищим рейтингом взятих питань) отримає в загальну таблицю 11 балів, а остання - 20. ІМХО, у випадку цьогорічної Відкритки треба було б або залишити визначення першого місця по балах, враховуючи рейтинг взятих питань, або за сумою місць, але тоді ділити місця за умови однакової кількості взятих питань (не враховувати рейтинг). Змінено: yurk@, 11-02-2010 18:58 |
|
|
Крюк |
Опубліковано 13-02-2010 23:45
|
Вміє писати Повідомлень: 11 Зареєстровано: 26.12.09 |
мені здається, що визначати місце команди за сумою місць в окремих турах абсолютно не обєктивно, оскільки, якщо команда перемагає у кожному турі , а на один не зявилась вона вже не може претендувати на вихід??? тобто це своєрідний абсурд, |
|
|
yurk@ |
Опубліковано 14-02-2010 00:13
|
Флудить Повідомлень: 1455 Зареєстровано: 24.02.09 |
Крюк надіслано: мені здається, що визначати місце команди за сумою місць в окремих турах абсолютно не обєктивно, оскільки, якщо команда перемагає у кожному турі , а на один не зявилась вона вже не може претендувати на вихід??? тобто це своєрідний абсурд, На вихід - навряд чи, бо отримає за пропуск порядку +65/+70.. ІМХО з такою кількістю команд і при бальній системі пропускати етап теж не варто |
|
|
RIOTER |
Опубліковано 14-02-2010 00:37
|
Увага! Спам-бот! Повідомлень: 1867 Зареєстровано: 25.02.09 |
ну... якщо команда, яка зараз йде 1.. 2 наступні етапи також займе перше місце, то при умові, що в 5 етапі братиме участь лише 20 команд, може спокійнісінько на той етап на заявлятися... в топ 6 попадання 100% і навіть дуже високе в топ 3... |
|
|
Крюк |
Опубліковано 20-02-2010 10:18
|
ідеальний варіант і далі рахувати правильні відповіді, тобто їх кількість. Ми ж не дикі люди, щоб не розуміти повний абсурд нинішнього визначання місця. І те, що можуть бути якісь варіанти обєктивності, для чого ВИПРАВДОВУВАТИСЯ, хіба не легше просто зробити нормальну систему??? |
|
|
karlson |
Опубліковано 20-02-2010 10:50
|
Вміє писати Повідомлень: 38 Зареєстровано: 29.12.09 |
Опубліковано 20-02-2010 10:18 ідеальний варіант і далі рахувати правильні відповіді, тобто їх кількість. Ми ж не дикі люди, щоб не розуміти повний абсурд нинішнього визначання місця. І те, що можуть бути якісь варіанти обєктивності, для чого ВИПРАВДОВУВАТИСЯ, хіба не легше просто зробити нормальну систему??? підтримую! все-таки, повинна братися до уваги загальна кількість взятих питань, а не результати по відношенню до інших команд в кожному окремому етапі. Команди, посідаючи за теперішньою системою місця нижче десятого, практично втрачають шанси попасти в призову трійку. Крім цього, вони ще й втрачають мотивацію приходити на наступні етапи, що є недопустимим, якщо ми хочемо бачити більше конкурентноспроможних команд, запекліше протистояння та й взагалі підвищувати рівень гри. |
|
|
Клічук |
Опубліковано 20-02-2010 11:30
|
Ви справді думаєте що посеред сезону хтось буде змінювати систему визначення переможців? Якщо вам цікаво грати - ви будете рівень своєї гри за будь-якої системи, якщо то тимчасове захоплення, то система то не змінить. Все в ваших руках. |
|
|
karlson |
Опубліковано 20-02-2010 11:44
|
посеред сезону, звичайно, ніхто цього не буде робити, але над цим потрібно ретельно задуматись, коли будуть складити новий регламент на наступний турнір...... "Якщо вам цікаво грати - ви будете рівень своєї гри за будь-якої системи, якщо то тимчасове захоплення, то система то не змінить. Все в ваших руках." грають, все-таки, щоб перемагати, а перемагати повинна найсильніша команда....за теперішньою системою переможе найстабільніша команда, яка може в сумі мати МЕНШЕ взятих питань, ніж команда, яка займе друге місце..... саме кількість взятих питань повинна стояти на першому місці при визначенні переможця |
|
|
Клічук |
Опубліковано 20-02-2010 11:49
|
Ну але буває так, що в сильної команди гра на пішла, чи склад не зібрався, тощо, а був легкий пакет, де всі набрали багато правильних відповідей... Це все одно що в футболі переможець той хто забив найбільше голів. Стільки вже було обговорень про систему підрахунку, жодна з них не досконала. Чи ваша команда зараз перебуває на несправедливому місці? Чи при вашій системі щось кардинально змінилося б? |
|
|
karlson |
Опубліковано 20-02-2010 11:55
|
Ну але буває так, що в сильної команди гра на пішла, чи склад не зібрався за іншої системи вона, принаймні, мала би шанс відігратися на наступних етапах Змінено: karlson, 20-02-2010 11:55 |
|
|
Клічук |
Опубліковано 20-02-2010 12:48
|
За всіх систем такий шанс є. |
|
|
Крюк |
Опубліковано 21-02-2010 13:46
|
вся суть в тому, що ми лише хочемо почати грати, і думаю, що змінити можна. По-перше, тут люди не такі як ВР тому поступляться здоровому глузду,) а по-дрге, якщо припустимо, моя команда виграє всі три наступні тури, то у звязку з такою системою, ми не зможемо шоть на шось претендувати(((( |
|
|
Bizba |
Опубліковано 21-02-2010 14:15
|
Флудить Повідомлень: 847 Зареєстровано: 03.01.09 |
Крюк надіслано: вся суть в тому, що ми лише хочемо почати грати, і думаю, що змінити можна. По-перше, тут люди не такі як ВР тому поступляться здоровому глузду,) а по-дрге, якщо припустимо, моя команда виграє всі три наступні тури, то у звязку з такою системою, ми не зможемо шоть на шось претендувати(((( Фантастики обчиталися? Перша десятка таблиці має 40 і більше взятих за два етапи, тобто стабільно бере >=20 запитань. Щоб ліквідувати цю "фору", новачки в кожному з 3х етапів, що залишились, мають брати >=33 запитань з 36. Чітерством збираєтесь займатись?.. Давааджаргал Мунхбат! |
|
Перейти на Форум: |